navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Razgovor

Sulejman Krpić: U ormaru imam najviše košulja, nerviraju me laži i nepravda

Supruga Emina 17. jula je rodila kćerkicu. Svi smo sretni i zadovoljni. To je nešto neopisivo, kaže golgeter Željezničara

Objavljeno: 15.08.2019. u 18:27
get url
text

Sulejman Krpić, napadač Željezničara, brani titulu golgetera naše lige iz prošle sezone, a kako je počeo ovu, mogao bi ponoviti uspjeh. Odlični fudbaler postigao je oba gola u pobjedi Želje protiv Čelika. Na četiri utakmice postigao je četiri gola i već sada je istakao kandidaturu za prvog strijelca lige. Na početku razgovora sa Krpićem smo pričali o fudbalu i porodici, a potom je za naše čitatelje otkrio i svoju beauty rutinu - koje kozmetičke proizvode koristi, šta je njegov modni fetiš, ko je prema njegovom mišljenju najbolje odjeveni muškarac na svijetu...

Prije manje od mjesec ste postali otac. Kako se snalazite u novoj ulozi?

- Supruga Emina 17. jula je rodila kćerkicu. Svi smo sretni i zadovoljni. To je nešto neopisivo. Nažalost, nisam svaki dan sa njima, pošto su oni u Tuzli dok se supruga ne oporavi. Roditelji su uz nju i trebali bi nam se uskoro pridružiti u Sarajevu.

U četiri utakmice postigli ste isto toliko golova. Očekujete li poziv selektora Roberta Prosinečkog za naredne utakmice sa Lihtenštajnom i Armenijom za plasman na EURO 2020?

- Moje je da igram i postižem golove. Ostalo je na selektoru. Na početku sezone odlično sam krenuo i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i u sljedećim utakmicama. San svakog sportiste je da igra za reprezentaciju. Moje je da radim dalje, a uvijek ću pratiti i bodriti reprezentaciju. U ovom trenutku neki širi spisak bi bio velika nagrada za mene. Mislim da sam prema trenutnoj formi zaslužio poziv, ako će selektor zvati nekog iz domaćeg prvenstva.

{$galerijaFotografija}

Šta Vas može iznervirati?

- Laž i nepravda. Prije sam imao problema kada mi lažu i petljaju, a posebno kada mi rade iza leđa. Kako sam stariji i iskusniji, sada prepoznam takve ljude i mičem se od njih.

Kako biste ukratko opisali svoj modni stil?

- Uvijek preferiram sportsku eleganciju. Naravno, oblačenje zavisi od prilike za koju se spremam.

Kojih "komada" odjeće imate najviše u svom ormaru?

- Definitivno košulja.

Šta je Vaš modni fetiš?

- Satovi.

Koje kozmetičke proizvode koristite?

- Najčešće kreme brenda Nivea.

Koji muškarac je prema Vašem mišljenju modna ikona našeg regiona?

- Dino Merlin je neprikosnoven. Uvijek je jedinstven i originalan, kao i njegove pjesme. On je prava zvijezda, poput velikih svjetskih.

A ko je najbolje odjeveni muškarac na svijetu?

- Cristiano Ronaldo. Naravno, još je velika modna ikona David Beckham. Kada su fudbalski uzori u pitanju, to mi je naš Edin Džeko.

Idete li sa suprugom u šoping i koji je savjet koji joj često dajete?

- Iskreno, idem stalno, ali više volim da ide sama. Ako treba, neka bude cijeli dan, a kada smo zajedno, onda gledam da to traje 30-ak minuta. Znate kakve su žene. Nekada izdržim i 2-3 sata u zajedničkoj kupovini.

Posjećujete li salone ljepote?

- Vremena se mijenjaju. Ljudi idu u teretanu, a tako sve više posjećuju i salone da bi bolje izgledali. Ne vidim u tome ništa loše.

Intervju sa Sulejmanom Krpicem 15.08.2019
1 od 5
left-arrowright-arrow