open-navfaktor-logo
search
SBB i NiP
Sukob zbog stranačkih šefova: Haljevac prijetio Turulji da će mu "iščupati prljavi jezik"?!
Već duže vrijeme vlada velika netrpeljivost između kadrova i simpatizera različitih stranaka u Sarajevu, pa tako i između SBB-ovaca i NiP-ovaca. Dok se sabiraju glasovi sa nedjeljnih Lokalnih izbora, sarajevska čaršija se bavi još jednom temom. 
17.11.2020. u 14:48
get url
text

Priča koja je zadeverala čaršiju je sukob Sulejmana Haljevca Meme, sarajevskog slikara i vijećnika SBB-a i Ramiza Turulje, simpatizera Naroda i pravde i prijatelja Elmedina Konakovića. Prije nekoliko dana, kako tvrde očevici, sve je rezultiralo i "okršajem" u centru Sarajeva.

Iako su pojedini tvrdili da je između dvojca iz SBB-a i NiP-a došlo do fizičkog obračuna, u sarajevskoj policiji takvu informaciju niko nije mogao potvrditi. Tačnije, MUP nema evidentiran taj slučaj. 

Naime, u prisustvu većeg broja ljudi nedaleko od mosta Čobanija u centru Sarajeva, došlo je ipak samo do verbalnog sukoba između Haljevca i Turulje, a njihovi prijatelji, kako kaže izvor Faktora, spriječili su da dođe i do tuče.

- Bio sam sa prijateljem na hamburgeru kada sam čuo galamu i povike. Vrlo brzo su se okupili deseci ljudi, tako da sam i sam otišao da vidim o čemu je riječ. Tamo sam vidio Haljevca i Turulju kako galame i psuju jedan drugom. Nije mi bilo nimalo prijatno. Na trenutke se činilo da će doći i do fizičkog obračuna između njih. Između ostalog, Haljevac je Turulji prijetio da će mu "isčupati prvljavi jezik" i da on smije samo da prijeti preko Facebooka – kaže jedan od očevidaca za naš portal.

Kontaktirali smo i Sulejmana Haljevca Memu i Ramiza Turulju, ali nijedan od njih nije želio komentirati incident, uprkos tome što i jedan i drugi ovih dana uvjeravaju sarajevsku čaršiju da su pobijedili u tom duelu!?

Povod za taj bizarni okršaj, kako opisuju očevici, bili su zapravo stranački šefovi Turulje i Haljevca. Svaki od njih se nadvikivanjem onog drugog trudio dokazati da su stavovi i politika njegovog šefa ispravniji, a jedan drugom su zamjerali i različita pisanja po društvenim mrežama na temu politike u Kantonu Sarajevo. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.