open-navfaktor-logo
search
Predsjednički
Šukerova lekcija: Da prekinemo prvenstvo? Što bi nam fudbaleri radili šest mjeseci? Da budu sezonci?
Fudbal u Hrvatskoj ponovo se igra. Večeras je na rasporedu duel polufinala Kupa (Lokomotiva sa 3:1 savladala Slaven), a prije "restarta" svi u klubovima su obavili testiranja.
30.05.2020. u 22:31
get url
text

Tačnije, po 35 ljudi iz svih deset prvoligaša obavili su dva PCR testa na korona virus s pet dana razmaka, te serološko testiranje vađenjem krvi. I svih 350 testova je negativno, što znači da nema prepreka za nastavak fudbala.

- HNS je ispunio prioriret, odlazak na evropska i svjetska takmičanj. Kvalifikovali smo se za EURO, pratili smo situaciju u klubovima, bili smo odgovorni. Dobili smo od HOO-a milion do dva kuna, a sve ostalo stvorili smo sami. Nismo smanjivali plaće, odgovorno smo se ponašali. Kad sam imao kontakt sa Slavišom Kokezom, predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije, otišao sam u samoizolaciju i pokazao odgovornost. Navijači će doći na svoje, bolje da ne dovodimo cijeli ovaj proces u pitanje, ali moramo još malo pričekati - kazao je Šuker prenosi 24sata.

Prvi čovjek hrvatskog fudbala poentirao je kod ljubitelja fudbala, kazavši ono za što u FSBiH nisu imali hrabrosti...

- Bilo je pitanja hoćemo li prekinuti prvenstvo i proglasiti prvaka, ali što će onda fudbaleri raditi šest mjeseci? Radit će kao sezonci na Jadranu? Fudbaleri su fudbaleri, oni ne znaju ništa drugo raditi. Bitno je da fudbal živi i da se igra - kazao je Šuker.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.