open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Sugrađanina pokušao ubiti udarcima sjekirom u glavu
Kerlec je Pepiću nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život, odnosno višestruke prelome kostiju lobanje, oštećenje moždane opne i drugo
04.10.2018. u 16:14
get url
text

Okružni sud Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv Saše Kerleca (35) iz Banje Luke za pokušaj ubistva Njegoša Pepića u roštiljnici "Đorđe" u mjestu Dragočaj kod Banje Luke.

Optužnica ga tereti da se 6. jula 2018. godine oko 8.30 sati sati, bio zajedno sa Pepićem u spomenutoj roštiljnici, gdje su se posvađali.

-  Nakon verbalnog sukoba sa oštećenim, napustio je roštiljnicu odvezavši se svojim automobilom "passat", a zatim se vratio, te iz vozila izvadio sjekiru dužine 42 centimetra i sa njom ušao u roštiljnicu. Uputio je oštećenom psovke i prijetnju da će ga ubiti, a potom mu prišao, te mu zadao više udaraca oštrim i tupim dijelom sjekire u predjelu glave – navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Nakon što je Pepić pao na pod, Kerlec ga je nastavio udarati rukama i nogama po tijelu.

Nanio mu je tešku tjelesnu povredu opasnu po život, i to sjekirom u predjelu glave, zatim višestruke prelome kostiju lobanje, oštećenje moždane opne i drugo.

- Time je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva – stoji u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.