open-navfaktor-logo
search
Odbjegli komesar
Sudska policija ga preuzela na aerodromu: Ramo Brkić pod kontrolom Suda BiH
Ročište povodom odlučivanja o prijedlogu za određivanje pritvora zakazano je za  sutra
18.06.2019. u 15:50
get url
text

Postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, pripadnici Sudske policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, preuzeli su optuženog Ramu Brkića kojeg su vlasti Republike Slovenije uhapsile 28. maja u toj zemlji, saopćeno je iz Suda BiH.

{$galerijaFotografija}

Optuženi Ramo Brkić, po potvrđenoj optužnici, tereti se za krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Ročište povodom odlučivanja o prijedlogu za određivanje pritvora zakazano je za  sutra, u sudnici 6, u 9 sati, naveli su iz Suda BiH.

Apelaciono vijeće Suda BiH u novembru 2015. godine pravomoćno je osudilo Brkića na 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom drogom.

U Sudu BiH se vodio drugi postupak protiv Brkića, Senada Šabića i sutkinje Azre Miletić ( predmet protiv Miletić u međuvremenu prebačen na sarajevski Općinski sud) koji su optuženi za primanje i davanje mita.

Prema optužnici Tužilaštva BiH, Šabić i Brkić su sutkinji Miletić obećali dar u vidu novca kako bi uticali na ishod drugostepenog postupka u kojem su Brkić i Šabić osuđeni na 11 odnosno 10 godina.

Brkić je na izdržavanje kazne trebao biti upućen 9. marta 2016. godine, ali je krajem februara iste godine pobjegao van zemlje, nakon čega je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Aerodrom Sarajevo 18.06.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.