open-navfaktor-logo
search
Prvo kolo PLBiH
Sudije isključile dva debitanta, ko je pokazao najviše kartona?
Jedini penal na šest utakmica prve runde najjačeg ranga bh. fudbala dosudio je Frano Jelić, i to upravo na susretu koji je odigran u Ugljeviku
24.07.2019. u 09:55
get url
text

Prvo kolo nove premijerligaške sezone ponudilo je 15 golova, od čega je njih čak deset postignuto na samo dva meča. Upravo su dueli Velež - Mladost (1:3) i Zvijezda 09 - Tuzla City (1:5) spasili čast golgetera u prvoj rundi PLBiH.

U prvom kolu su pala tri autogola, što je jedna petina od ukupnog broja pogodak koje su ljubitelji domaćeg fudbala vidjeli u prvom kolu. Zanimljivo da su dva od tri autogola viđena su na meču Sloboda - Radnik. Bečelić je u 23. minuti matirao kolegu Kozića, a vlastitu mrežu pogodio je i Mujkić pet minuta prije kraja susreta. Autor trećeg autogola u prvom kolu PLBiH bio je Tojčić, koji je u 44. minuti pogodio mrežu svog tima za vodstvo Tuzla Cityja od 3:0 protiv Zvijezde 09.

Jedini penal na šest utakmica prve runde najjačeg ranga bh. fudbala dosudio je Frano Jelić, i to upravo na susretu koji je odigran u Ugljeviku. Siguran realizator bio je Vojo Ubiparip.

Šesta arbitara na startu nove sezone Premijer lige pokazali su ukupno 27 žutih i dva crvena kartona. Admir Šehović koji je dijelio pravdu na meču Široki Brijeg - Čelik (0:1) pokazao je čak osam žutih i jedan crveni karton. Šehovićev kolega Sabrija Topalović koji je sudio utakmicu Željezničar - Borac pokazao je šest javnih opomena, pet žutih i jedan crveni karton. Zanimljivo da su isključenja u debijima za nove timove zaradili Petar Bojo (Željezničar) i Ševkija Resić (Čelik).

PLBiH, 1. kolo:
Sloboda - Radnik 2:1 / Adis Mulahasanović (3 žuta kartona)
Široki Brijeg - Čelik 0:1 / Admir Šehović (8 žutih kartona, 1 crveni karton)
Sarajevo - Zrinjski 1:0 / Elvis Mujić (3 žuta kartona)
Velež - Mladost 1:3 / Luka Bilbija (4 žuta karzona)
Željezničar - Borac / Sabrija Topalović (5 žutih kartona, 1 crveni karton, 1 jedanaesterac)
Zvijezda 09 - TUzla City 1:5 / Frano Jelić (4 žuta kartona)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.