Među onima koji su prisustvovali zabavi na koju je "upala" policija bio je i Slavko Vinčić, slovenski sudija sa FIFA značkom. Na licu mjesta policija je pronašla deset pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancirke, mobitele, laptope i 20.000 KM.

Vinčić je u intervjuu za slovenski list Večer ponudio svoju verziju priče.

- Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju firmu i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška. Žalim - rekao je i dodao:

- Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhapšena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri.

Teško mu je, ali objasnio je da nema veze s uhićenima.

- Da, stvarno su nas odveli u policiju i ispitali kao svjedoke. Kad se ispostavilo da ih ni ne poznamo, mogli smo ići. Došao sam kući u noći na petak. Noćna mora, što da kažem. Prolazim kroz jako teško vrijeme, želim se naspavati, želim mir i privatnost.

- Cijeli događaj prikazan je previše dramatično. Mi nismo imali ništa s tim. Nije bilo orgija, nisam vidio nikakvo oružje. Sjedili smo kao društvo kad je policija, oko osam navečer, uletjela. Kad prevrtim film, kao da sanjam - kazao je Vinčić za 24ur.com.

Slovenski mediji ovo su prozvali skandalom, dok Vlado Šajn, predsjednik Udruženja fudbalskih sudija Slovenije, smatra kako se Vinčić našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.