open-navfaktor-logo
search
Washington
Sudija naredio da se novinaru CNN-a vrati akreditacija za Bijelu kuću
Okružni sudija je naložio Bijeloj kući da vrati novinarsku akreditaciju Acosti, dok se u međuvremenu ne odluči o tužbi CNN-a
16.11.2018. u 18:55
get url
text

Američki sudija Timothy Kelly u petak je privremeno vratio akreditaciju za Bijelu kuću novinaru CNN-a Jimu Acosti, nakon što je predsjednik Donald Trump, poslije bučne rasprave na nedavnoj konferenciji za medije, novinaru zabranio pristup Bijeloj kući.

Okružni sudija je ipak naložio Bijeloj kući da vrati novinarsku akreditaciju Acosti, dok se u međuvremenu ne odluči o tužbi CNN-a.

Podsjetimo, američka medijska mreža je podigla tužbu protiv Bijele kuće, zbog ukidanja akreditacije Acosti.

- Vratimo se na posao - kratko je rekao Acosta novinarima, nakon odluke sudije.

Bijela kuća je prošle srijede ukinula novinarsku akreditaciju Jimu Acosti, izvještaču CNN-a, nakon verbalnog sukoba s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom tokom konferencije za novinare.

Trumpov sekretar za odnose s medijima Sarah Huckabee Sanders optužila je Acostu da je stavio ruke na stažistkinju Bijele kuće kada je pokušala da mu uzme mikrofon dok je govorio. Acosta i CNN, pak, tvrde da to nije istina.

Trump i novinar CNN-a ušli su u verbalni sukob, kada je Acosta postavio pitanje vezano za migrantski karavan koji se uputio na južnu granicu Sjedinjenih Američkih Država.

Brojne medijske kuće i poznati novinari su oštro osudili odluku Bijele kuće u slučaju Acoste.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.