Giuseppe Pecoraro, nekada prvi čovjek tužilaštva FS Italije, prošle godine je podnio ostavku, a nedavno je progovorio o slučaju u kojem je učestvovao bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

- Tražili smo audio i videozapise između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sljedeće sezone. Kada smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovor Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj dio - rekao je Pecoraro u intervjuu za Il Mattino.

Podsjećanja radi, riječ je o susretu u kojem je, prema mišljenju pojedinih, glavni sudija Daniele Orsato trebao pokazati crveni karton bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću poslije jednog oštrog starta, no veznjak Stare dame dobio je samo žuti karton.

Nakon svega oglasio se i bivši sudija Claudio Gavillucci koji je bio dio ekipe u VAR sobi.

- Dobro je što u VAR sobi postoji kamera koja snima svaki trenutak od početka utakmice. Ne znam da li su određeni fajlovi isječeni ili nestali, ali ako ih je Pecoraro tražio i ako mu nisu dostavljeni nekoliko mjeseci, normalno je da postoji sumnja - rekao je Gavilluci.