open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sudija Grbić se sjajno snašao: Sloboda savladala Olimpik, na Tušnju "korišten" VAR
Fudbaleri Slobode savladali su Olimpik u meču 10. kola Premijer lige BiH.
04.10.2020. u 16:40
get url
text

Tuzlaci su slavili sa 2:0 zahvaljujući golovima u prvom dijelu, i to u posljednjih 15 minuta prvog dijela.

Nakon uspavanke koja je trajala poila sata, Abid Mujagić je snažno šutirao sa vrha šesnaesterca, ali je bio neprecizan. Četiri minute kasnije Tuzlaci su poveli.

Amar Beganović se izborio za loptu i iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao gola Olimpika.

Gosti su u finišu prvog dijela preko Hadžanovića pokušali stići do izjednačenja, ali je bio neprecizan.

A onda smo u sudijskoj nadoknadi prvog dijela svjedočili nesvakidašnjoj situaciji. Nekoliko minuta trajala je konfuzija na Tušnju, jer sudija Grbić nije bio siguran da li je gol ili korner. Prvo je pokazao na udarac iz ugla, a potom na centar (autogol Dujmovića)...

Uslijedili su protesti, a Grbić je tek nakon konsultacija sa četvrtim sudijom pokazao na centar i priznao gol. Dražen Marić iz Bijeljine vjerovatno je dobio informaciju od nekog iz sudijske organizacije ko je gladao TV prijenos, pa se može reći da smo danas na neki način svjedočili korištenju improvizovanog VAR-a.

Vukovi su sjajno otvorili drugo poluvrijeme i odmah u prvom napadu zaprijetili preko rezerviste Šišića, ali je golman Golubović sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Potom je pravovremenim istrčavanjem ispravio grešku kapitena Beganovića, a onda i zaustavio udarac Milanovića. Kako je vrijeme odmicalo jenjavali su napadi Olimpika, a Tuzlaci su mudrom igrom sačuvali prednost i stigli do nova tri velika boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.