open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Suđenje Miljanu Vujoviću: Svjedočili kum ubijenog Petra Bajčetića i milioner iz Foče
Svjedok tužilaštva Igor Milošević, ispričao je danas na suđenju Miljanu Vujoviću (37) iz Bileće, optuženom za ubistvo Petra Bajčetića prije četiri godine, kako mu je ubijeni nekoliko dana prije likvidacije govorio o prijetnjama koje je primao.
01.10.2020. u 17:15
get url
text

- Četiri, pet dana prije ubistva, ispričao mi je da su mu prijetili neki Crnogorci i zbog toga je na prednjem sjedištu svog automobila držao pištolj. Razlog je bilo to što je garantovao za neku osobu da će nešto uraditi, ali taj to nije ispoštovao - rekao je Milošević, koji je ujedno bio kum pokojnog Bajčetića.

Milošević je u Okružnom sudu Banja Luka, gdje se sudi Vujoviću, naveo da su Bajčetić i Vujović ranije bili u dobrim odnosima, te da su zajedno dolazili kod njega u kafić, ali da je to narušeno oko mjesec dana prije ubistva.

- Rekao mi je da nisu u dobrim odnosima. Pominjao je neku licitaciju u Gacku. Nije precizirao zašto su se zavadili, niti znam o kojoj je licitaciji riječ. Ranije, kada mu je zapaljen automobil Passat, sumnjao je da iza toga stoje Vujović i Gavrilo Bjelica - ispričao je Milošević.

Optuženi Vujović svjedoka je pitao da li zna da je Bajčetić dobijao prijetnje iz Srbije, te ko ga je prevario za 70.000 evra, ali je svjedok izjavio da nema takva saznanja.

U banjalučkoj sudnici danas je svjedočio i biznismen iz Foče Gordan Pavlović Goci, koji ima poslovnu imperiju vrijednu milione maraka, među kojima je jedno od najznačajnijih preduzeća Pavgord.

Pavlović je na sudskoj licitaciji za oko 500.000 KM kupio hotel Metohija u Gacku. U sudnici je ispričao da ni sa kim nije imao prethodni dogovor oko te liciticije, kao ni ponude da odustane od kupovine, niti da je bilo kome davao novac. Nije se mogao "dobro sjetiti Vujovića", niti da li je bio sa njim u kafani uoči sporne licitacije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.