open-navfaktor-logo
search
Nastavak 15. novembra
Suđenje Amiru Zukiću i ostalima: Optuženi Karavdić bolestan, tvrdi svjedok
U nastavku suđenja Amiru Zukiću i ostalim zbog zloupotreba pri zapošljavanju u javnim preduzećima, svjedok Odbrane Ramiza Karavdića konstatovao je da je optuženi bolestan.
08.11.2021. u 15:17
get url
text

Vahid Jusufović, svjedok Odbrane Karavdića, ispričao je da je prvi kontakt sa optuženim imao 2014. godine, kada ga je, kao načelnik Klinike za očne bolesti Univerzitetskog kliničnog centra (UKC) u Tuzli, primio zbog povrede lijevog oka.

Branilac Sanjin Bandović je Jusufoviću predočio Karavdićevu medicinsku dokumentaciju od 2014. do 2019. godine, kako bi se svjedok izjasnio da li se njegov potpis nalazi na otpusnim pismima.

Jusufović je, između ostalog, potvrdio da se njegov potpis nalazi na otpusnom pismu iz 2015. godine, da je tada Karavdiću operisano desno oko te da se tada pojavio problem jer je optuženi dobio dijabetes.

Odgovarajući na pitanja Karavdićeve Odbrane, Jusufović je kazao da se optuženi tada mogao kretati, ali ograničeno i uz pomoć.

Objašnjavajući dijagnozu iz otpusnog pisma iz 2019. godine, Jusufović je kazao da se tada situacija zakomplikovala te da se optuženom nakon operacije povećao očni pritisak.

Na upit branioca Bandovića da li je optuženi Karavdić na današnji dan "bolestan čovjek", Jusufović je odgovorio potvrdno.

Amir Zukić, Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Esed Džananović i Asim Sarajlić su optuženi za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju, zloupotrebu položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Na današnjem ročištu Odbrana prvooptuženog je kao materijalni dokaz uložila zdravstveni karton Zukićeve majke, na što je Tužilaštvo uložilo prigovor relevantnosti.

Naredno suđenje je zakazano za 15. novembar, kada je planirano izvođenje materijalnih dokaza Odbrana Zukića i Karavdića, te eventualno i da Odbrana Džananovića krene s dokaznim postupkom, piše Birn.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.