open-navfaktor-logo
search
Kod Minhena
Sudar vozova u Njemačkoj, ima poginulih i povrijeđenih
Jedna osoba je poginula, a više ih je povrijeđeno u sudaru dva voza S-Bahn-a na jugu Minhena.
14.02.2022. u 19:24
get url
text

Policija je saopćila da je broj povrijeđenih u "donjem, dvocifrenom opsegu", a kako prenosi BR, 30 je povrijeđenih, od kojih neki teže.

- Izgleda loše - rekao je portparol policije za list "Bild".

U večernjim satima na mjestu nesreće bilo je oko 200 hitnih službi. Angažirani su i helikopteri policije i hitne pomoći.

Očevidac nesreće, putnica u vozu, za Münchner Merkur je kazala da je sjedila u zadnjem dijelu voza i još se pitala zašto je voz stao tako blizu stanice. Tada je čula jak prasak i pala je naprijed. Nešto kasnije počelo je da se dimi u kupeu, tako da su putnici napustili voz. Tek kada je izašla, vidjela je da su se dva vozasudarila.

Vozovi su se sudarili oko 16.40 sati na području stanice Ebenhausen-Schäftlarn. Kako je saopštila policija, zahvaćena ruta je potpuno zatvorena. Brojne hitne službe su na licu mjesta. Uzrok nesreće još nije jasan.

Stanica je na ruti S7 do Wolfratshausena.

Kao operater S-Bahn-a, Deutsche Bahn (DB) je prvobitno objavio putem Twitter-a da se na području između Ebenhausen-Schäftlarna i Baierbrunna nalaze "objekti na ruti". Ruta je stoga zatvorena i uspostavljena je autobuska linija za zamjenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.