open-navfaktor-logo
search
Potraga za preživjelima
Sudar vozova u Grčkoj, najmanje 32 mrtvih, deseci povrijeđenih: Nikada u svom životu nisam vidio ovakvo nešto
Najmanje 32 ljudi je poginulo, a 85 je povrijeđeno u sudaru vozova blizu grčkog grada Larisse oko ponoći, objavili su vatrogasci.
01.03.2023. u 07:33
get url
text

Sudarili su se putnički i teretni voz u centralnoj Grčkoj, a spasilački timovi evakuiraju putnike iz zapaljenih vagona.

- Evakuacija putnika je u toku u vrlo teškim uvjetima s obzirom na ozbiljnost sudara vozova - rekao je glasnogovornik vatrogasne jedinice Vassilis Varthakogiannis u televizijskom obraćanju.

{$galerijaFotografija}

Grčka željeznička kompanija Hellenic Train objavila je u saopćenju za javnost da je došlo do "frontalnog sudara između dva vlaka: teretnog voza i voza IC 62 koji je krenuo iz Atene za Solun". Vlasti su saopćile da još nije jasno što je dovelo do sudara.

Hellenic Train, glavnu grčku željezničku kompaniju, kupila je Ferrovie dello Stato Italiane 2017. i sada je u potpunosti kontrolira Trenitalia. Kompanija se bavi prijevozom putnika i tereta. Glavna linija na kojoj se nude dnevne veze je Atina-Solun.

- Nikada u svom životu nisam vidio ovakvo nešto. To je tragično. Pet sati kasnije nalazimo tijela - rekao je novinskoj agenciji AFP iscrpljeni spasilac.

- Proživljavamo tragediju. Izvlačimo žive ljude, povrijeđene... ima mrtvih. Bit ćemo ovdje dok ne završimo, dok ne pronađemo posljednju osobu - rekao je drugi dobrovoljni spasilac za ERT u komentarima koje citira Reuters.

Željeznička nesreća u Grčkoj - poginulo 29 osoba
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.