open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Sud odlučio da se odgađa rušenje objekata iza Markala, srušen "proizvoljno postavljeni"
Radi se o objektu koji je tu postavljen proizvoljno, dok kioske koji su u vlasništvu mojih klijenata neće dirati, kazao je advokat Šušić
16.12.2019. u 12:10
get url
text

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku kojom se privremeno odgađa rušenje deset objekata koji se nalaze iza pijace Markale, u ulici Dženetića čikma. Međutim, jutros su, uz prisustvo policije, u tu ulici stigli bageri i mašine koji su započeli rušenje jednog od objekata, zbog čega su građani i vlasnici radnji zbunjeni. 

Kako nam je objasnio Zijad Šušić, advokat kojeg su angažovali vlasnici radnji, ruši se samo jedan objekat.

- Radi se o objektu koji je tu postavljen proizvoljno, dok kioske koji su u vlasništvu mojih klijenata neće dirati. Sud je donio odluku kojom je privremeno odgođeno njihovo rušenje, a taj 11, koji se ruši, nije među njima - objasnio je Šušić.

Urbanističko-građevinski inspektor Općine Stari Grad krajem oktobra je, po službenoj dužnosti, obavio inspekcijski pregled u ulici Dženetića čikma bb. Kako su nam ranije objasnili iz Općine Stari Grad, konstatovano je da je tu izgrađeno deset objekata privremenog karaktera.

- Investitoru je naređeno da objekte poruši s obzirom na to da je predočio urbanističku saglasnost i odobrenje za postavljanje deset kioska privremene namjene na period od jedne godine, izdato 1998. godine - kazali su nam ranije iz Općine Stari Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.