open-navfaktor-logo
search
Napao majku
Sud odbio pritvoriti Banjalučanina zbog nasilja u porodici, on po izlasku ponovio djelo
Osnovni sud u Banjoj Luci odbio je jučer prijedlog tužilaštva da Banjalučaninu A. Đ. (39) odredi pritvor zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, a odmah po izlasku na slobodu on je ponovio krivično djelo. 
25.05.2021. u 16:02
get url
text

Banjalučko tužilaštvo je jučer predložilo da se pritvori u zdravstvenu ustanovi na Sokocu. Osumnjičeni se teretio da je počinio navedeno krivično djelo u Banjoj Luci, u periodu od 18. maja do 22. maja 2021. godine, na štetu svojih roditelja R. A. i D. A. 

 - Osnovni sud u Banjoj Luci odbio je prijedlog tužilaštva za određivanjem mjere pritvora, te je osumnjičeni pušten da se brani sa slobode. Istog dana ponovo je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu svoje majke R. A., te je postupajući tužilac danas ponovo stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, te postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.