Nedjelja, 03.03.2024.
Advokatice Savić i Kisić nakon ročišta
FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Sud ima 24 sata za odluku o pritvoru Trifkoviću, advokati bez komentara

S obzirom na to da je javnost bila isključena, nije poznato iz kojih dokaza Tužilaštvo crpi osnov sumnje da je Trifković umiješan u slučaj ubistva dvojice policajaca

Završeno je ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu povodom prijedloga Tužilaštva za određivanje pritvora Srećku Trifkoviću sa Pala, koji je uhapšen zbog sumnje da se može dovesti u vezi s ubistvom dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Ročište je, zbog zaštite istrage koja još traje, bilo zatvoreno za javnost, a advokatice osumnjičenog Trifkovića Tatjana Savić i Nina Kisić nisu željele davati izjave za medije.

Tužilaštvo, podsjećamo, pritvor traži zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ometati istragu, ponoviti krivično djelo, te zbog uznemirenja javnosti. Međutim, budući da je javnost isključena sa ročišta, nije poznato iz kojih dokaza Tužilaštvo crpi osnov sumnje u odnosu na uhapšenog Trifkovića.

Njegova braniteljica Tatjana Savić ranije je kazala da njen branjenik ima alibi, te kako će tražiti da se on još jednom detaljno preispita.

Sutkinja za prethodni postupak Indira Jahić odluku o prijedlogu Tužilaštva KS treba donijeti u roku od 24 sata od momenta otpremanja prijedloga, dakle najkasnije sutra do podne.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh