open-navfaktor-logo
search
Osuđivan 13 puta
Sud ga pustio da "odmori" od zatvora, on nastavio s kriminalom: Poznato koga su specijalci uhapsili u Žepču
Armina Avdulahija, višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela uhapsili su specijalci MUP-a ZDK u akciji u Donjoj Golubinji kod Žepča, potvrđeno je Faktoru.
09.12.2020. u 17:43
get url
text

Za njim je bila raspisana potraga jer se nije vratio sa jednomjesečnog prekida izdržavanja kazne u zeničkom KPZ-u.

Prekid kazne odobrio mu je Općinski sud u Zavidovićima 4. septembra ove godine, a trebao se vratiti 4. oktobra.

Osim što se nije vratio u zatvor, u međuvremenu je počinio nova krivična djela, između ostalog tešku krađu, odnosno krađu automobila u Žepču, te razbojništvo na benzinskoj pumpi u Donjoj Golubinji, kada je uz prijetnju pištoljem, opljačkao radnika.

Avdulahi je hapšen nebrojeno puta, a čak 13 puta je osuđivan.

VEZANI TEKST - Specijalci opkolili kuću i uhvatili bjegunca iz KPZ-a Zenica i njegovu pomagačicu

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je prošle godine optužnicu protiv njega i još tri osobe zbog premlaćivanja muškarca u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Magalaju.

Prošle godine je hapšen i u akciji MUP-a ZDK u mjestu Rosulje u Tešnju, kada su on i još dvije osobe izazvale udes sa automobilom "alfa romeo".

Iz gepeka vozila tada su izvadili veću količinu marihuane, koju su sakrili na obali potoka, ali su je pretragom terena našli policajci iz Tešnja.

Hapšen je i zbog droge u sklopu akcije MUP-a ZDK Mreža 3. Tada su ga na području Doboja uhapsili pripadnici MUP-a RS-a koji su ga predali zeničkoj policiji.

U jučerašnjoj akciji sa njim je uhapšena i 24-godišnja M. Dž. iz Maglaja koja će biti prijavljena Tužilaštvu zbog pomoći počiniocu nakon krivičnog djela, dok je Avdulahi jučer odmah sproveden u KPZ Zenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.