Utorak, 01.12.2020.

Upozorenje upravi

Studentski protest ispred doma u Nedžarićima: Živimo u nehumanim uvjetima

Večeras nas je ovdje više od 300. Zahtjevi su promjena politike rada Studentskog centra, prekidanje politike zapošljavanja

Studenti smješteni u Studentskom domu u Nedžarićima, koji se nalazi u okviru Javne ustanove Studentski centar Sarajevo večeras su u 20 sati i 30 minuta održali polusatni mirni protest zbog loših uvjeta u domu.

Kao što je Faktor pisao već, nezadovoljni su jer se godinama ne poboljšavaju uvjeti u kojima borave studenti koji dolaze iz cijele BiH na studij u glavni grad BiH.

Nezadovoljni su, kako ističu, radom uprave JU Studentski centar, radom Upravnog odbora, a naročito su izrevoltirani jer u proteklih nekoliko dana nisu imali grijanje. Uprava Centra odlučila je da cijevi za grijanje mijenja u decembru. Prostorije u kojima studenti borave su ionako u lošem stanju, sa starom stolarijom. Studenti traže da se njihov standard popravi, da im se osiguraju normalni uvjeti za školovanje, uslovne, čiste i tople prostorije.

- Večeras nas je ovdje više od 300. Zahtjevi su promjena politike rada Studentskog centra, prekidanje politike zapošljavanja. Studenti žive u nehumanim uvjetima, stolarija preko 20 godina nije promijenjena, dotrajale vodoinstalacije, problemi s grijanjem, problemi sa električnim instalacijama. Problemi na sve strane - kazao je jedan od studenata.

Istakli su da je direktor Tarik Curić došao sa rukovodiocem smještaja i rukovodiocem tehničke službe da odgovori na pitanja studenata.

Studenti su poručili da znaju da ljudi koji su se pojavili nisu direktni krivci i poručili su kako znaju ko stoji iza svega, ali da se te osobe nisu večeras pojavile.

Jedan od studenata je za Faktor prokomentarisao i to što se direktor Curić studentima obratio u nekoj vrsti vojne uniforme.

- Došao je kao u vojnoj uniformi nije nam jasno šta to treba da znači, je li on nama na taj način zadaje strah - kazao je jedan od okupljenih studenata.

VEZANI TEKSTSarajevski studentski domovi: Nije se krečilo, u kuhinju curi voda i fekalije

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh