open-navfaktor-logo
search
Zbog online nastave
Studentski parlament pisao internet operaterima: Povećajte brzinu interneta
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu obratio se internet operaterima iz Bosne i Hercegovine, te uputio apel za povećanje brzina interneta dok traje epidemija na području Bosne i Hercegovine.
24.03.2020. u 13:57
get url
text

Kako su naveli, razlog upućivanja ovakvog apela jeste to što studenti i učenici ovih dana imaju online nastavu, te kako ne bi imali problema.

Apel u nastavku prenosimo u cijelosti.

Pandemija uzrokovana sa COVID-19 sve nas je zadesila i promijenila naše stilove života na neko vrijeme. Kako bi poštovali smjernice nadležnih u cilju smanjenja broja zaraženih, mnogi građani su primorani ostati u svojim domovima. U ovim momentima posebno su pogođeni studenti i učenici osnovnih i srednjih škola koji nisu u mogućnosti pohađati nastavu u svojim učonicama, te istu "pohađaju" putem svojih računara.

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu je krovno tijelo svih studenata Univerziteta u Sarajevu i najveće takvo u Bosni i Hercegovini, zbog toga imamo posebnu odgovornost prema svim studentima, ali i učenicima u Bosni i Hercegovini. Upravo su oni razlog zbog kojeg Vam šaljemo ovaj apel, te vjerujemo da ćete mu se odazvati i povećati brzine downloada i uploada dok traje epidemija koronavirusa u Bosni i Hercegovini, kako naši studenti i učenici ne bi imali problema sa konekcijom dok virtuelno pohađaju nastavu.

Također, postoje dijelovi naše zemlje u kojima internet konekcija nije uvijek stabilna, te Vas pozivamo da uložite napore i pokušate povećati stabilnost konekcije u tim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Sigurni smo da ste svi Vi društveno odgovorne kompanije, a neki od Vas su već pružili novčanu pomoć za nabavku opreme koja je bitna u ovim momentima. Stoga se nadamo da ćete udovoljiti našem apelu i na taj način bar malo olakšati našim studentima i učenicima, da sa što manje posljedica prevaziđu problem nepohađanja nastave u učionicama, naodi se u apelu Studentskog parlamenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.