Ukoliko studirate u Sarajevu i boravite u Studentskom domu u Nedžarićima, u posljednje vrijeme imate priliku "uživati" u portretima šefa SBB-a Fahrudina Radončića i njegovih stranačkih sljedbenika.

Upravo plakati sa Radončićevim likom, ali i oni sa kojih nam se smješka Mirsad Kacila i Adisa Omerbegović Arapović, "krase" hodnike Studentskog doma u Nedžarićima, što je protivno odredbama Statuta Univerziteta u Sarajevu, osnivača ove ustanove.

Naime, član 9. Statuta Univerziteta u Sarajevu, koji se odnosi na zabranu političkog djelovanja, propisuje:

1) Na Univerzitetu i njegovim organizacionim jedinicama nije dozvoljeno organiziranje ili djelovanje političkih stranaka, niti održavanje skupova ili drugih vidova djelovanja koja u osnovi imaju stranačke ciljeve;

2) Članovi akademske zajednice dužni su da unutar Univerziteta djeluju politički neutralno u odnosu na svoja eventualna stranačka opredjeljenja.

Međutim, direktor Studentskog doma Tarik Curić, inače predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Sarajevo, odlučio je, suprotno jasnim propisima, čuvati stranačke plakate u ovoj javnoj ustanovi, koju, očigledno, SBB doživljava kao svoj stranački plijen.

Ovo nije prvi put da SBB zloupotrebljava ovu javnu ustanovu. Sredinom augusta je u njoj, podsjećanja radi, Radončić započeo svoju predizbornu kampanju organiziranjem stranačkog skupa.