open-navfaktor-logo
search
Senat UNSA
Studentima u Sarajevu produženo vrijeme za polaganje ispita u septembarskom roku
Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) na današnjoj sjednici usvojio je nekoliko zaključaka koji se tiču uslova odvijanja nastave i polaganja ispita za vrijeme pandemije koronavirusa. 
09.09.2020. u 16:23
get url
text

Kako je saopćeno iz Studentskog parlamenta UNSA, Senat je, između ostalih, usvojio sljedeće zaključke:

- Vrijeme za realizaciju septembarskog ispitnog roka se produžava do 10.10.2020. godine (vremenski okvir za realizaciju dodatnog ispitnog termina)

- Online režim izvedbe teoretske nastave, konsultacija i drugih oblika nastave gdje je to moguće.

- Nastava u učionici za realizaciju vježbi i dijelova nastave i konsultacija koji podrazumijevaju praktični rad studenata.

- Kada su u pitanju zahjtevi koje je uputio Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, Skupštini Kantona Sarajevo, a koji se tiču dodatnog ispitnog termina, prenosa tri predmeta i ostali, očekujemo da će sjednica Skupštine biti ubrzo održana i da će se zastupnici izjasniti po istim. Studentski parlament je održao niz sastanaka sa zastupnicima u Skupštini, te očekujemo da će podržati naše zahtjeve.

Kada je u pitanju online teoretska nastava u narednoj akademskoj godini, Studentski parlament zahtijeva da ista bude realizirana putem video linkova - naveli su iz Studentskog parlamenta UNSA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.