open-navfaktor-logo
search
Mostarski Aluminij
Struja danas neće biti isključena, uprava "kupila" još 24 sata
Predsjednik sindikata Romeo Biokšić je poručio da se borba nastavlja, da neće dozvoliti da dođe do najgoreg scenarija, pa i da će naredni korak biti protesti u Sarajevu ako bude potrebe za tim
14.10.2018. u 13:03
get url
text

Vlastitim sredstvima smo uspjeli osigurati snabdijevanje električnom energijom za jedan dan, za ponedjeljak, no šta će biti u utorak i za nastavak sedmice ne znamo jer nemamo završenu situciju - kazao je v. d. direktora mostarskog Aluminija Dražan Pandža, kojem je danas trebala biti isključena struja i obustavljen rad.

Rečeno je to kod trafostanice na Čulama iznad Mostara, gdje je aluminijski kombinat spojen na elektroprijenos, a gdje se na poziv sindikata firme okupilo stotinjak radnika na mirni protest zbog stanja u firmi.

Pandža je istaknuo da će u međuvremenu pokušati pronaći rješenje. Ističe kako se u rješavanje problema uključila Vlada FBIH,konkretno i direktno ministrica finansija Jelka Milićević, te da s premijerom i resornim ministrom nisu uspjeli stupiti u kontakt.

Predsjednik sindikata Romeo Biokšić je poručio da se borba nastavlja, da neće dozvoliti da dođe do najgoreg scenarija, pa i da će naredni korak biti protesti u Sarajevu ako bude potrebe za tim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.