open-navfaktor-logo
search
Tragičan ishod
Stravični detalji o smrti češkog skakača: Tijelo je trebalo biti bačeno u more
Antonin Hajek (37), nekadašnji skijaški skakač, pronađen je mrtav, pet mjeseci nakon što je prijavljen njegov nestanak.
12.03.2023. u 12:01
get url
text

Policija i porodica su mjesecima tražili češkog rekordera u skijaškim letovima (letio 236 metara na Planici 2010. godine), a tragovi su vodili ka Maleziji. Jedini problem je što istraga tamo nikako nije mogla da bude nastavljena, jer tada je svaki trag njegovog kretanja prestajao.

Kraj potrage donio je tragičan ishod, a češki list Blesk objavio je da je skakač odavno bio mrtav. Kako navode po informacijama do kojih su došli "tijelo je trebalo da bude bačeno u more".

Zbog toga je trajala duga istraga, ali i identifikacija. Čeh nije imao dokumenta kod sebe.

Porodica je još početkom oktobra potvrdila njegov nestanak.

Hajek je volio da surfa, a želja za novim iskustvima možda ga je koštala života na egzotičnom ostrvu u Maleziji. Igrom sudbine, bivši skakač je svake godine sa bivšom suprugom Veronikom odlazio na mjesto pogibije, a mediji nagađaju da je njegova smrt vezana sa problemima vezanim za nepristajanje na razvod.

Uzrok smrti još nije poznat, kao ni da li je u pitanju nesreća ili samoubistvo, a porodica je od lokalnih vlasti dobila informaciju da je okean tih dana bio veoma nemiran.

Hajek je karijeru završio 2015. godine, nakon čega je postao trener. Prvo je radio s mladim češkim skakačima, a jedno vrijeme, istina kratko, bio je i glavni trener muške reprezentacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.