Dnevnik Nove TV donosi šokantnu priču.

Jedna je majka svoje dijete s autizmom liječila hlor dioksidom i sada se kaje. Zbog straha i srama od osude društva o svemu piše anonimno.

- Svaki put kad mu špricnem tu dozu u usta ne osjećam se dobro. Ono smrdi gore od deterdženta. Njemu iz usta smrdi kao kad čistiš WC. Ali tako mora biti, to je dobro za njega. Pa izliječit će se - pisala je.

Sve je to radila, piše, po uputama žena koje se predstavljaju kao magistrice prirodne medicine.

- Ona mi priča da je kod mog djeteta ipak nešto s duhovne strane u pitanju i da ga možda odvedem na egzorcizam… - dodala je, a kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve gore.

Onda se dogodio i preloman trenutak.

- Jedan dan sam tako mućkala taj hlor i pošpricala me kapljica po crnim helankama, a one su u sekundi izblijedile. Skužim da već neko vrijeme primjećujem da mi je sudoper sav izblijedio. I onda sam se zgrozila jer mi je prošlo kroz glavu da to moje dijete pije, tada sam shvatila šta radim i prestala sam sa svime - opisala je.

Prestanak liječenja djece s autizmom ovom metodom traže i studenti i profesori s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba. Pokrenuli su peticiju i prikupili više od 3 hiljade potpisa.

- Cilj peticije je da posluži kao alat, dopis nadležnim institucijama kako bi se ogradili i zabranili primjenu CD protokola u svrhu liječenja autizma - kaže Monika Kukavica, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Novinarka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić pokušala je stupiti u kontakt s dvije žene koje u Hrvatskoj zagovaraju tu metodu liječenja putem Facebooka. Rekle su da ne žele ništa komentirati na tu temu, ali jedna od njih ipak je objavila status. U tom statusu poručuje da je trebala biti u zatvoru, odavno bi bila i dodaje da studenti trebaju učiti, ali da je za profesore već kasno jer zaključuje da CD protokol nema štetnih učinaka na organizam.