open-navfaktor-logo
search
Frontalni sudar
Stravična nesreća u Dalmaciji: Poginule sestre imale 21 i 25 godina, jedna rođendan slavila sinoć
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila lakše je povrijeđen, rečeno je u splitskoj policiji.  
09.06.2023. u 12:28
get url
text
Saobraćajna nesreća Dicmo poginule dvije sestre
Saobraćajna nesreća Dicmo poginule dvije sestre

Nezvanično, Dnevnik.hr saznaje da su život izgubile dvije sestre.  24sata.hr objavio je da su poginule djevojke 1998. i 2002. godište. Jedna od njih je upravo proslavila rođendan. One su kćerke poznate općinske vijećnice. Ova tragična vijest zavila je cijeli kraj u crno.

Saobraćajna nesreća dogodila na državnoj cesti u Dicmu nedaleko od Prisoja, gdje su se sudarila dva automobila "mercedes" i "škoda". Za volanom "mercedesa" bio je 19-godišnjak, dok su u "škodi" bile dvije djevojke, za koje se nezvanično doznaje da su sestre.

(Foto:Ivo Cagalj/Pixsell)

U frontalnom sudaru obje su na mjestu nesreće izgubile život.

O jačini sudara na mjestu događaja je svjedočio i motor jednog od automobila koji je od mjesta sudara bio odbačen nekoliko metara.

(Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)

Uviđaj je trajao do 4:40, obavio ga je zamjenik Općinskoga državnog odvjetništva iz Splita u saradnji sa sinjskom policijom, a za to je vrijeme saobraćaj se odvijao jednom trakom.  

Policija jutros nije imala podatke kolikom su se brzinom vozila kretala. Vozač je alkotestiran i čeka se nalaz krvi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.