open-navfaktor-logo
search
Frontalni sudar
Stravična nesreća u Dalmaciji: Poginule sestre imale 21 i 25 godina, jedna rođendan slavila sinoć
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, 40 minuta nakon ponoći, u Dicmu su poginule dvije ženske osobe od 25 i 21 godinu, a 19-godišnji vozač drugog automobila lakše je povrijeđen, rečeno je u splitskoj policiji.  
09.06.2023. u 12:28
get url
text
Saobraćajna nesreća Dicmo poginule dvije sestre

Nezvanično, Dnevnik.hr saznaje da su život izgubile dvije sestre.  24sata.hr objavio je da su poginule djevojke 1998. i 2002. godište. Jedna od njih je upravo proslavila rođendan. One su kćerke poznate općinske vijećnice. Ova tragična vijest zavila je cijeli kraj u crno.

Saobraćajna nesreća dogodila na državnoj cesti u Dicmu nedaleko od Prisoja, gdje su se sudarila dva automobila "mercedes" i "škoda". Za volanom "mercedesa" bio je 19-godišnjak, dok su u "škodi" bile dvije djevojke, za koje se nezvanično doznaje da su sestre.

(Foto:Ivo Cagalj/Pixsell)

U frontalnom sudaru obje su na mjestu nesreće izgubile život.

O jačini sudara na mjestu događaja je svjedočio i motor jednog od automobila koji je od mjesta sudara bio odbačen nekoliko metara.

(Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)

Uviđaj je trajao do 4:40, obavio ga je zamjenik Općinskoga državnog odvjetništva iz Splita u saradnji sa sinjskom policijom, a za to je vrijeme saobraćaj se odvijao jednom trakom.  

Policija jutros nije imala podatke kolikom su se brzinom vozila kretala. Vozač je alkotestiran i čeka se nalaz krvi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.