open-navfaktor-logo
search
Bosanska Dubica
Stravičan snimak nesreće u kojoj je poginuo Prijedorčanin
Kako je potvrđeno iz policije, navodeći inicijale povrijeđenih, šezdesetpetogodišnjak iz Prijedora je nastradao u nesreći koja se desila oko devet sati na magistralnom putu Bosanska Dubica -  Bosanska Gradiška
24.10.2019. u 12:23
get url
text

Pojavio se stravičan snimak nesreće u kojoj je poginuo Prijedorčanin Šefik Kenjar (65). U sudaru "forda" i dva "audija" u Bosanskoj Dubici povrijeđene su i četiri osobe, među kojima su trudnica Slobodanka P. (26) i devetogodišnja djevojčica.

 Nastradali muškarac, koji je inače iz Kamičana, bio je za volanom "forda", a u ovoj nesreći povrijeđena je i njegova supruga Džemila (62), kao i njihova sugrađanka Vanja B. (27), koja je bila za volanom "audija A3".

Povrijeđena trudnica bila je za volanom "audija A4", a devetogodišnja djevojčica, koja je bila s njom u automobilu, zadobila je povrede glave i prevezena je na Univerzitetski klinički centar RS, gdje je hospitalizovana u Klinici za dječju hirurgiju. Zdravstveno stanje djevojčice koja je zadobila dominante povrede glave jučer je bilo stabilno.

Kako je potvrđeno iz policije, navodeći inicijale povrijeđenih, šezdesetpetogodišnjak iz Prijedora je nastradao u nesreći koja se desila oko devet sati na magistralnom putu Bosanska Dubica -  Bosanska Gradiška.

-Povrijeđenima je medicinska pomoć ukazana u Općoj bolnici Gradiška, nakon čega je dijete prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci- naveli su iz policije.

Jučer je policija na licu mjesta utvrđivala činjenice, tačnije koji vozač od tri vozila nije poštovao saobraćajnu signalizaciju, a što je dovelo do nesreće sa smrtnim ishodom. Kako saznajemo, u ovom direktnom sudaru jednog "audija" i "forda", na izlazu iz Bosanske Dubice prema Bosanskoj Gradišci, nesrećni Kenjar je poginuo na licu mjesta.

Drugi "audi" je, navodno, naišao i udario jedno od vozila te sletio pored puta. Uviđaj na licu mjesta izvršili su okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i policijski službenici Policijske stanice Bosanska Dubica. Postupajući tužilac naložio je obdukciju tijela poginulog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.