Stravičan požar: U Zagrebu poginula žena, parkirana vozila smetala vatrogascima

objavljeno: 07.02.2018. u 09:55

Sinoć je u novozagrebačkom naselju Središće izbio požar u stanu u kojem je poginula jedna osoba, dok je druga spašena iz goruće zgrade i zadobila je lakše povrede. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili oko sat nakon ponoći.

Vatru su gasila deveterica vatrogasaca i ukupno sedam vozila. Kada je prvo vozilo stiglo na mjesto intervencije, kako piše Net.hr, pristup sa dvorišne strane je bio onemogućen, jer su tamo bili parkirani automobili.

U požaru je potpuno izgorjelo pola stana od 100 kvadratnih metara.

Unesrećene su bile dvije osobe od kojih je jedna spašena i predata ekipi Hitne pomoći dok je druga osoba poginula još u stanu i njeno opečeno tijelo su izvukli vatrogasci. Preživjela osoba je doslovno spašena u zadnji trenutak, navodno je gurala glavu kroz prozor da udiše čisti zrak, a s obzirom na onemogućen pristup postavljen je čak i uskočni zračni jastuk ako odluči skočiti. Na kraju je spašena iznutra, neslužbeno su informacije.

Bio je ovo drugi veliki požar u Zagrebu prošle večeri. U zagrebačkom naselju Prečko požar je izbio u stanu na drugom spratu stambene zgrade. Vatrogasci su iz jednog su stana na četvrtom spratu evakuirali muškarca koji se nagutao dima i dvoje djece, dok su iz drugog stana izvukli jednu ženu.