Iz tužilaštva su potvrdili da su 4. oktobra 2020., po primitku krivične prijave, proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja uhapšenog muškarca.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak počinio navedeno krivično djelo na štetu djeteta. Sudija istrage prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva i odredio 59-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka utjecajem na svjedoke - kažu u županijskom državnom odvjetništvu.

Muškarca terete za najstrašniji čin koji netko djetetu može učiniti, zakon ga definira i počinitelju ovako obrazlaže kaznu:

- Ako je krivičnim djelom djetetu nanesena teška tjelesna povreda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana porodice ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom domaćinstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina.