Naša stranka konačno je predložila kandidata za premijera Kantona Sarajevo. Zastupnik u Skupštini KS i generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk trebao bi biti novi premijer kojeg će podržati SDP i Narod i pravda.

Prijedlogom kandidata za premijera približava se i samo formiranje novog saziva Vlade KS. Ostalo je još svega manje od deset dana roka kada vlast u KS mora biti formirana.

Iako je bilo gotovo sigurno da će Stranka za BiH participirati u Vladi KS, šanse za to su sve manje, gotove nemoguće. Svi pregovori Stranke za BiH i "Trojke" prekinuti su nakon izbora delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

To se moglo vidjeti i po djelovanju ove stranke u Skupštini KS gdje su se njihovi stavovi znatno razlikovali od stavova "Trojke".

Da su prekinuti svi pregovori Stranke za BiH i "Trojke" potvrdio nam je i zastupnik u Skupštini KS iz Kluba SBiH Muamer Bandić.

- SBiH ne učestvuje u pregovorima s "Trojkom". Ukoliko ne postoji dobra volja da realizujemo svoje programske aktivnosti, onda nećemo biti dio vlasti - rekao je Bandić.