open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Štrajk radnika u zdravstvu može trajati do besvijesti
U zdravstvu KS tvrdim da ova vlast ništa nije uradila, kako ni ministarstvo. Ništa što bi pacijenti osjetili, kazao je Selimić
27.10.2019. u 17:17
get url
text

I dalje traje štrajk radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo. Stavovi građana, koji najviše trpe zbog nedostatka dogovora sindikata i vlasti, podijeljeni su. Predstavnici Sindikata i Vlade Kantona Sarajevo nekoliko puta su se sastajali, kako bi došlo do kompromisa, no dogovor nije postignut. O ovoj temi je u Regionalnom dnevniku BHRT-a govorio je Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo.

- Predugo ovo traje. Nismo znali da ćemo imati ovakvu situaciju sa ovom vlašću. Trebamo sa doktorima sjesti i prevazići ove probleme. U ovom trenuttku sindikat doktora medicine je nereprezentativan i ne mogu nastaviti borbu. Sada mogu to prevazići preko sindikata koji vodim ja. Tako ćemo prevazići situaciju u kojoj se doktori ne mogu boriti za svoju reprezentativnost. Ako vlast ne pristane na naše uslove imamo tužbu iz 20178. koju smo dobili ove godine - kazao je Selimić

Također imamo i rješenje Kantonalnog suda Sarajevo o diskriminaciji, pa se i taj proces nastavlja. Moramo što prije okončati ovo zbog pacijenta, a inače štrajk može trajati do besvijesti, kazao je on.

- U zdravstvu KS tvrdim da ova vlast ništa nije uradila, kako ni ministarstvo. Ništa što bi pacijenti osjetili - kazao je Selimić.

Kupiti nekoliko kamiona, otvoriti pedijatriju, presjeći nekoliko vrpci, to je grebanje po površini zdravstva, smatra Selimić, koji je kazao  da je "obim posla visok za ono što podrazumjeva štrajk , jer mi poštujemo pacijente.”

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.