open-navfaktor-logo
search
Epilog nesreće
Stradali Avramović naišao cestom pored pumpe, petero pušteno kući, troje u bolnicama
Kako su ispričali očevici, nakon što je iz njega izašao vozač, automobil se sam otisnuo i udario u stanicu za točenje goriva, te je došlo do curenja
23.12.2019. u 17:05
get url
text

Državljanin Srbije Zoran Avramović (49) iz Loznice poginuo je danas u eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku kod Zvornika, dok su dvije osobe, sa težim povredama, upućene u bolnice u Banjoj Luci i Tuzli.

Prema nezvaničnim informacijama, osoba inicijala A. K. prebačena je u UKC Tuzla i u toku je dijagnostika pacijenta. Nezvanično, povrijeđen je Aleksandar Karač iz Branjeva, radnik benzinske pumpe.

Druga povrijeđena osoba je Gojko Krstić iz okoline Loznice, koji je prebačen u banjalučku bolnicu.

Iz UKC-a Banja Luka potvrđeno je za Faktor da je povrijeđena osoba  u 15.39 sati primljena u ovu zdravstvenu ustanovu, te da je u toku obrada. O kakvim povredama se radi zasad se nisu mogli izjasniti. 

Prema nezvaničnim informacijama, petero od ukupno sedam pacijenata koji su nakon eksplozije primljeni i zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku pušteno je na kućno liječenje. 

Također, van životne opasnosti je i žena koja je prevezena u lozničku Opštu bolnicu .

Glasnogovornica te zdravstvene ustanove Dragana Mitrović rekla je da je povrijeđena žena sa posjekotinom na čelu hospitalizovana na Hirurgiji.

Do eksplozije je, podsjetimo  došlo u 10.40 sati, kada je, kako se pretpostavlja, putnički automobil udario u aparat za točenje goriva na "Nešković" pumpi, u mjestu Šepak.

 

Eksplozija šepak

Pumpa izgorjela do temelja. Više na: https://bit.ly/395JSG8

Posted by Faktor.ba on Monday, December 23, 2019

Kako su ispričali očevici, nakon što je iz njega izašao vozač, automobil se sam otisnuo i udario u stanicu za točenje goriva, te je došlo do curenja. 

Nedugo potom, začula se jaka eksplozija koja je doslovno sravnila sa zemljom benzinsku pumpu. 

Poginuli muškarac je, prema nezvaničnim informacijama, izašao iz vozila da vidi šta se dešava . 

{$galerijaFotografija}

Dežurna tužiteljica Okružnog tužilaštva Bijeljina Bojana Lazarević izjavila je da se stradala osoba najvjerovatnije nalazila na cesti. 

- Ovo su prve informacije nakon uviđaja kojem smo do sada prisustvovali, zajedno sa policijom i vještacima. Za sada je o detaljima nezahvalno govoriti. Za sutra je naložena obdukcija tijela stradalog lica, nakon čega ćemo, vjerovatno, imati i više informacija - rekla je tužiteljica.  

Stanovnici obližnjih ulica su kazali kako su se čule dvije eksplozije, uslijed kojih su popucala stakla na prozorima i zidovi, dok su štokovi na otvorima poizbijani.

Na društvenim mrežama objavljeni su i snimci neposredno nakon što je došlo do curenja goriva i kratko uoči tragične eksplozije. 

Eksplozija pumpe Šepak, Zvoirnik, 23.12.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.