open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljni odlukom CIK-a
Stotine građana blokiralo put Doboj - Maglaj, "sklonio" ih gradonačelnik Jerinić
Više stotina građana Doboja, nezadovoljnih odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH da ne potvrdi rezultate lokalnih izbora u ovom gradu, okupilo se pored magistralnog puta Doboj - Maglaj u dobojskom naselju Vila.
24.12.2020. u 12:17
get url
text

Put su blokirali sve dok im se nije obratio gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. On ih je zamolio da se mirno i dostojanstveno ponašaju, zahvalio im što brinu za svoj grad i poručio da političke odluke pojedinih institucija neće spriječiti dalji razvoj Doboja.

Upoznao je građane sa do sada određenim aktivnostima i zahtjevom da bude održan sastanak s predstavnicima CIK-a kako bi dobili odgovore na trenutnu situaciju i najavio borbu svim pravnim sredstvima.

Više stotina građana Doboja okupilo se oko 10 sati na magistralnom putu Doboj - Maglaj, u dobojskom naselju Vila, noseći transparente "Pravda za Doboj", "Kome smeta razvoj Doboja", "Ne želimo da budemo novi Mostar", "Doboj iznad svih", "Zašto smo mi slučaj?".

CIK BiH nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. novembra usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta "Banja Luka zove" i SP-a su 17. novembra zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu, koji je dostavljen CIK-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.