open-navfaktor-logo
search
Uhapšena žena
Stop nasilju: Pokušaj ubistva rukometaša Drine, oglasio se i klub iz Zvornika
Stanovnici Zvornika ostali su šokirani nakon što je objavljeno da je u njihovom gradu zabilježen pokušaj ubistva, a da je meta bio mladi rukometaš Drine Nikola Tomić.
17.04.2023. u 22:39
get url
text

Policija u Zvorniku 16. aprila 2023. godine oko tri sata iza ponoći lišila je slobode I. L. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo pokušaj ubistva.

Iz policije je navedeno da je prijavljen napad hladnim oružjem na Tomića ispred benzinske pumpe u ovom gradu. Mladi rukometaš je upućeno na ukazivanje ljekarske pomoći u zvorničku bolnicu, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede.

O svemu je obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina na čiji prijedlog je osumnjičenoj određen pritvor u trajanju od mjesec.

- Napadnut je mladi i perspektivni rukometaš Drine Nikola Tomić od ženske osobe koja ga je oštrim predmetom ubola u predio vrata, nakon čega je Tomić završio u zvorničkoj bolnici, a žena iza rešetaka. Sve se odigralo na ulazu u Zvornik ispred benzinske pumpe - piše Zvornički.ba.

Oglasio se i Rukometni klub Drina, koji je poslao jedinstvenu poruku - Stop nasilju!

- Iskreno se nadamo da će nadležne institucije najstrože kazniti ovakav vid nasilničkog ponašanja. Bio je ovo napad na jednog mladog i perspektivnog sportistu, željnog igre i dokazivanja, a na njegovom mjestu mogao je biti bilo ko od nas.

Najiskrenije se nadamo da se ovako nešto više nikada neće ponoviti. Našem Nikoli želimo brz oporavak i da se što prije vidimo na parketu - poručili su iz kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.