open-navfaktor-logo
search
Fondacija "Elmira Sefo"
Stolac srcem za Tursku i Siriju
Fondacija "Elmira Sefo" bit će nosilac aktivnosti prikupljanja novčane pomoći koja će biti upućena u Tursku i Siriju, područjima pogođenim teškim i razornim zemljotresima.
09.02.2023. u 13:02
get url
text

Mala lokalna zajednica kakva je Stolac tako će se u prikupljanju pomoći priključiti gradovima i općinama iz BiH, ne samo simbolično nego i novcem u okviru svojih mogućnosti.

Stolac je pogodio težak zemljotres 22. aprila 2022. godine u kojem je poginula 28-godišnja Elmira Sefo po kojoj Fondacija nosi ime, i to je na neki način i simboličan gest da se preko spomenute Fondacije realizuje ova akcija.

Iz Fondacije ističu kako Stolac i Stočani nisu zaboravili spremnost Turske da pomogne u tadašnjim teškim danima, pa je na ovaj način i pokrenuta inicijativa da se Stočani solidarišu s narodom Turske i Sirije.

- Sve aktivnosti prethodno su iskoordinirane sa službenim institucijama i organizacijama Republike Turske koje su nas upoznale sa situacijom na terenu i istakle da je u ovom trenutku najznačajnija novčana pomoć te je u tom smjeru i pokrenuta ova akcija - saopćili su iz spomenute Fondacije.

Pozvali su sve građane Stoca, ali i drugih sredina da iskažu solidarnost i uključe se u ovu akciju koja će trajati narednih 10 dana - do 18. februara 2023. godine.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račune Fondacije uz obaveznu naznaku "Stolac srcem za Tursku i Siriju".

Za uplate iz BiH: 1415075320010211 Bosna Bank International d.d.

Uplate iz inostranstva: 391415075310001945 Bosna Bank Intemational d.d., SWIFT:
BBIBBA22XXX

Pored navedenog načina uplata, bit će postavljene kutije za donacije "Stolac srcem za Tursku i Siriju" u objektima: Hercegovinapromet d.o.o., Fast food "Zovi Čoeka", Slastičarna "Čaršija", Caffe "Bosfot", Restoran "Han", Locco bar,  Gradska biblioteka, "Mehmedalija Mak Dizdar", Pizzerija "Krypton", Caffe "Old School", Caffe "Nota", Pekara "Cakan", te u prostorijama MIZ Stolac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.