Stojnić traži da Pivodić, Mrnjavac, Mistrić i Puljić dobiju ulicu ili trg u Sarajevu

objavljeno: 14.02.2018. u 16:03

Vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad, kao i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Denis Stojnić uputio je inicijativu da policajac Muhidin Pivodić, učenik Denis Mrnjavac, ugostitelj Amar Mistrić i navijač FK Sarajevo Vedran Puljić u Sarajevu dobiju ulicu, trg, most ili da se u znak sjećanja na njih izgradi spomen obilježje.

- Ukoliko institucije prihvate moju incijativu time bi izvršile svoju moralnu i svaku drugu obavezu, a samim tim bi i njihovim porodicama, nakon toliko vremena od ubistava, olakšali tugu i bol. Također, smatram da bi usvajanje ove incijative poslužilo kao opomena sadašnjim i budućim naraštajima da se ubistva nevinih građana nikada ne smije ponoviti i da ih njihov grad nije zaboravio - kaže Stojnić.

Ovu incijativu, kako je kazao, ne želi posebno obrazlagati "jer o spomenutim nesretnim žrtvama i okolnostima pod kojima su nas prerano napustile se sve zna".

- Ovom prilikom molim sve kolege vijećnike iz drugim Općinskih vijeća, Gradskog vijeća Sarajeva, poslanike u Skupštini Kantona Sarajevo da usvoje moju incijativu radi svoje/naše djece - ističe on.

Stojnić ističe kako je pažnju javnosti i institucija na tragično stradale pokušao skrenuti i svojim mečevima.

- Prvi meč koji sam imao 2011. godine posvetio sam Denisu Mrnjavcu, Amaru Mistriću i Vedranu Puljiću, a meč iz 2015. godine sam posvetio tragično preminulom policajcu Muhidinu Pivodiću. Ja ću već na narednoj sjednici Općinskog vijeća uputiti ovu incijativu i predložiti ulicu Muvekita, u kojoj se nalazi nekoliko poslovnih objekata u vlasništvu moje porodice - poručio je Stojnić.

Incijativu je uputio Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo te općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.