open-navfaktor-logo
search
Odužilo se
Sto dana prodaje "passata": Hoće li gradonačelnici Sarajeva proći mandat dok proda službeni auto?
Odmah nakon što je preuzela funkciju gradonačenice Sarajeva, Benjamina Karić obećala je prodaju službenog "passata" koji je u vlasništvu Gradske uprave. Jer neće da je prozivaju zbog luksuza. 
17.07.2021. u 15:37
get url
text

Danas se obraćala javnosti povodom prvih 100 dana mandata. "Passat" je zvanično još uvijek službeni automobil u vlasništvu Gradske uprave. 

Na konkretan potez koji je naišao na pozitivne reakcije javnosti, čekalo se nešto više od tri mjeseca. Početkom mjeseca juna na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva donesena je Odluka o pokretanju postupka prodaje četiri službena automobila čiji je vlasnik Grad Sarajevo.

VEZANI TEKST - Prvi potez: Nova gradonačelnica Sarajeva dala nalog za prodaju službenog "passata"

Iz Gradske uprave su nam kazali kako su se stekli uvjeti za raspisivanje Javnog oglasa o prodaji putničkih automobila, te da je postupak u toku.

Međutim, nakon mjesec otkako je Odluka objavljena u "Službenim novinama Kantona Sarajevo" javni poziv o prodaji službenih automobila nigdje nije objavljen. Posljedni javni poziv koji je objavila Gradska uprava datira još iz decembra prošle godine.

Iz Gradske uprave nisu precizirali kada bi javni poziv mogao biti objavljen uprkos tome što su se svi uvjeti za to stekli. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.