open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Stiže naoblačenje u cijeloj zemlji, ali i snijeg
Jutros je u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne bilo hladno i maglovito vrijeme. U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine bilo je vedro.
28.11.2020. u 08:25
get url
text

Temperature zraka u 07 sati (°C): Livno -5, Bugojno, Grude, Sarajevo -4, Široki Brijeg, Zenica -3, Ivan-sedlo -2, Bjelašnica -1, Gradačac, Sanski Most 0, Bihać, Tuzla 1, Mostar 2 i Neum 7 °C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 945 hPa uz tendenciju slabog opadanja od 0,3 hPa po satu.

Danas se po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne prijepodne prognozira se magla koja će se postepeno smanjiti u drugom dijelu dana. Na sjeveru zemlje preovladavati će dugotrajna niska oblačnost ili magla tokom cijelog dana. U Hercegovini, te zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama očekuje se mala do umjerena oblačnost.

U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji, a tokom noći sa subote na nedjelju u Bosni se očekuje slab snijeg, a u nizinama može padati i slaba kiša. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U Sarajevu prije podne magla, a u drugoj polovini dana sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.