open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Stiže najsavremenija oprema za streljanu
Potpisana su tri ugovora za nabavku i ugradnju opreme za streljanu, mehaničke i elektronske mete i nabavku mobilijara
01.10.2018. u 13:36
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je danas tri ugovora o opremanju streljane u Sportskoj dvorani "Novo Sarajevo" u sa odabranim isporučiocima opreme, firmom SHOT Zenica i KM Trade Visoko.

Riječ je o nabavci i ugradnji opreme za streljanu, mehaničkim i elektronskim metama i nabavci mobilijara.

Ukupna vrijednost ugovora je 215.280 maraka, rečeno je na press konferenciji.

- Oprema će biti isporučena za 100 dana i odnosi se na isporuku elektronskih meta koje su namijenjene za međunarodna takmičenja. Oprema sa mehaničkim metama trebala bi biti isporučena prije 100 dana. Naručili smo dva kompleta opreme za streljanu, jednu za trening, a ostala oprema će služiti za međunarodna takmičenja – kazao je Koldžo.

- Osnovni cilj ovog projekta je vraćanje streljačkog sporta, kojem je dugo bila kolijevka na području Novog Sarajeva. Nekada smo u našoj općini imali pet strelišta i bilo je desetak sportskih klubova streljaštva. Poslije agresije na BiH ovaj sport je skoro zamro, a prije je Sarajevo bilo centar ovog sporta u bivšoj Jugoslaviji - dodao je Koldžo.

Oprema je vrhunska, kazali su dobavljači iz Zenice i Visokog. U streljani će biti 20 streljačkih mjesta za zračnu pušku i pištolj. Elektronske mete će biti nabavljene po međunarodnim standardima, da bi se mogla održavati takmičenja. Mete će imati sistem automatskog ocjenjivanja, kamere za praćenje pogodaka uz uređaje za zbrajanje rezultata.

Direktor općinskog Javnog preduzeća ONSA Mirza Ramić kazao je da će streljanu moći koristiti i građani kada se kompletira.

- Iz budžeta općine Novo Sarajevo finasirat će se škola za učenike iz osnovnih škola koji se žele baviti ovim sportom. I razna boračka udruženja imat će priliku da se bave ovim sportom. Vrata će biti otvorena i svim građanima koji se žele rekreativno baviti streljačkim sportom, a o cijeni za korištenje streljane još je rano govoriti i to će se tek utvrditi – kazao je Ramić.

Streljana u Sportskoj dvorani "Novo Sarajevo" radi već nekoliko godina, ali sa iznajmljenom i zastarjelom opremom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.