open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Štilićeve majstorije za četvrtu pobjedu Željezničara, Velež bolji od Krupe
Fudbaleri Željezničara zabilježili su i četvrtu ovosezonsku pobjedu, nakon što su s 2:0 na Tušnju savladali Slobodu. Identičnim rezultatom Velež je u drugom susretu, koji je počeo u isto vrijeme, savladao Krupu.
15.08.2020. u 20:49
get url
text

Ekipa Amara Osima tako je zadržala maksimalan bodovni učinak u ovoj sezoni, a najzaslužnije za to bile su dvije maestralne asistencije kapitena Plavih Semira Štilića, poslije kojih su pogađali Ivan Lendrić i Mustafa Mujezinović.

Igrala se osma minuta kada je playmaker gostiju proigrao Lendrića za vodstvo najtrofejnijeg bh. kluba već na startu utakmice.

Samo dvije minute nakon vodstva Željezničara slaba reakcija reakcija Saše Maksimovića moglo je skupo koštati Slobodu. Ipak, srećom po domaćina lopta je poslije nespretne intervencije fudbalera "crven-crnih" otišla pored gola.

U 12. minuti gostujući fudbaleri su tražili penal od Sabrije Topalović jer su smatrali da je Mujkić igrao rukom, no glavni arbitar susreta nije bio istog mišljenja.

Sredinom prvog dijela Predragović i Maksimović su okušali svoje udarce, ali su oni otišli visoko preko gola.

{$galerijaFotografija}

Deset minuta prije kraja prvog dijela Mladen Veselinović je imao odličnu priliku, no katastrofalno je šutirao sa pet metara nakon što ga je lijepo proigrao Šehić.

U drugom poluvremenu fudbaleri Gradimira Crnogorca su pokušavali doći do izjednačenja, čak su u jednom dijelu meča i imali ozbiljnu terensku dopmanaciju, no nisu uspjeli doći u ozbiljnu situaciju koju bi krunisali pogotkom.

Četvrtu ovosezonsku pobjedu Željezničara potvrdio je Mustafa Mujezinović svojim četvrtim ovosezonskim golom, a poslije još jedne fenomenalne asistencije kapitena gostiju Semira Štilića.


U drugom susretu koji je počeo u isto vrijeme fudbaleri Veleža su s 2:0 savladali Krupu.

Rođeni su poveli u 72. minuti pogotkom Obrena Cvijanovića, a drugi ovosezonski trijumf Rođenih ovjerio je Haris Ovčina u petoj minuti sudijske nadokande.

FK Sloboda - FK Željezničar 15. 08. 2020.
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.