open-navfaktor-logo
search
Reakcija iz Švedske
Stiglo objašnjenje kluba: Zašto Ahmedhodžić nije došao na okupljanje reprezentacije BiH
Anel Ahmedhožić, član fudbalske reprezentacije BiH i Malmea nije se pojavio na pripremama za utakmice Zmajeva protiv Irana, Nizozemske i Italije.
10.11.2020. u 15:07
get url
text

Već u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima oštro su reagirali iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, poručivši da nemaju zvaničnu informaciju zašto se mladi fudbaler nije pojavio u zakazano vrijeme.

- Zvanična informacija o tome zašto se nije pojavio u zakazano vrijeme još uvijek nije stigla ni od Ahmedhodžića niti od njegovog kluba - poručili su iz krovne kuće bh. fudbala.

Potom se oglasio i Ahmedhodžić i objasnio o čemu se radi.

- Jučer je u mom timu jedan igrač imao pozitivan testa na koronavisrus, tako da se neću moći pridružiti nacionalnom timu. Volim igrati za Bosnu, svoju zemlju, ali u ovakvom trenutku moram uzeti u obzir rizike i sigurnost ljudi oko sebe. Volim te Bosno - napisao je Ahmedhodžić na svom Instagramu.

Danas je stigla i reakacija Malmea.

- Zbog lakše povrede i situacije u ekipi nakon što je Anders Christiansen pozitivno testiran na COVID-19, Ahmedhožić ostaje u Malmeu - objavljeno je na Twitter profilu novog prvaka Švedske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.