open-navfaktor-logo
search
Nakon Grčke
Stigao u Sarajevo: Prosinečkog brine jedna stvar, govorio o podršci igrača i svom statusu
Osvrnuo se i na komentar Miralema Pjanića da smo "osrednja reprezentacija"
16.10.2019. u 12:26
get url
text

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, i nakon povratka u Sarajeva, stajališta je da su Grci sinoć u Atini bili bolji i da su zasluženo slavili.

Selektor Zmajeva nije mogao objasniti kako njegovi izabranici ne mogu "vezati" dvije dobre utakmice...

- Zabrinjavajuće je da nakon odličnog meča protiv Finske za tri dana ne možemo ponoviti dobru utakmicu. Grčka je sinoć bila puno bolja. Jednostavno, nismo mogli parirati. Koliko god radili analize vrlo mi je teško. Evidentno je da ne možemo ponoviti dobru igru u dvije utakmice. Vidjet ćemo koji su razlozi. Jednostavno, nigdje nas nije bilo. Na kraju smo dobro i prošli - kazao je Prosinečki po dolasku u Sarajevo.

Govorio je i o svom statusu na klupi Zmajeva.

- Ne znam, sigurno ću razgovarati sa predsjednikom i vidjeti šta će biti dalje. BiH ima kvalitet, ali... Poslije Finske počeli smo pričati bajke, jer smo i bez Džeke odigrali dobro, a sinoć nismo bili ni blizu toga. Jednostavno, ne možemo ponoviti dvije dobre utakmice - istakao je Prosinečki, dodavši:

- Ušla su nam tri igrača u drugom dijelu, ali nisu donijeli ništa. Pokušavali smo promijeniti ritam, ali nismo dobili to što smo tražili. Teško mi je reći da li bi bilo drugačije da je u startnoj postavi bio neko drugi.

Na pitanje da li je izgubio podršku svojih izabranika, Prosinečki je odgovorio:

- Ne možeš reći da nisu htjeli. Jednostavno, nisu mogli. Utakmica pokazala da su Grci bili bolji. To nema veze sa podrškom. Ne znam koji je razlog. Puno smo griješili, dali smo im sve lopte. To su neke stvari koje su neobjašnjive, ali to je fudbal.

Osvrnuo se i na komentar Miralema Pjanića da smo "osrednja reprezentacija".

- Kada se izgubi puno stvari se govori. Miralem je jedan od naših najvažnijih igrača. Bez obzira što smo protiv Finske dobili odličnog Armina Hodžića, Edin Džeko i Višća su sinoć falili. Ne govorim da se branim, ali imali smo dosta problema. Povrijedio se i Šunjić, za Kvržića do utakmice nismo znali da li će biti spreman. Sve su to pehovi koji su nas pratili - kazao je Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.