open-navfaktor-logo
search
Iskusni veznjak
Stigao iz Hong Konga: Mahir Karić se vratio u Olimpik
Mahir Karić potpisao je danas ugovor sa FK Olimpik.
29.09.2020. u 13:26
get url
text

Karić, koji je u svojoj karijeri nastupao za Vukove u dva navrata, vratio se na Otoku, nakon što je završio angažman u Hong Kongu, gdje je nastupao za ekipu Happy Valley.

- Nakon što je završio moj angažman u Hong Kongu, odlučio sam se na povratak u BiH. Nedostajala mi je kuća i želio sam da se vratim u našu državu. Nisam htio da čekam na ponude izvan BiH, jer je jasno da je pandemija koronavirusa ostavila traga i da je sve stalo, pa tako i dešavanja na tržištu fudbala - kazao je Karić.

Kako sam kaže, do dogovora je došlo brzo.

- Povratak je kako sam već naglasio bio najrealnija opcija. Bilo je nekih poziva iz drugih premijerligaških klubova, ali su ljudi iz Olimpika bili konkretni i korektni, pa smo se brzo dogovorili. Dosta igrača poznajem, kao i ljude koji vode klub, tako da se nadam da ću se brzo uklopiti u tim. Nadam se da ću moći pomoći ekipi da se izdigne iznad trenutne situacije i pokuša da napravi rezultatski, ali i pomak na tabeli - rekao je Karić nakon potpisa ugovora.

Karić može nastupati na više pozicija u veznom redu, a u redovima tima sa Otoke od njega očekuju da unaprijedi igru i pomogne ekipi da što je moguće brže izađe iz krize u kojoj se nalazi.

Novi/stari veznjak tima sa Otoke ponikao je na Grbavici, a u BiH je pored Olimpika nastupao za Rudar Prijedor, Travnik, Slaviju, Vitez i Borac, a u svojoj karijeri nastupao je za Slovan Liberec i Most u Češkoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.