open-navfaktor-logo
search
Istraga
Steže se obruč oko Kežmana: Slika evropske fudbalske mafije postaje sve jasnija
Istraga je stigla na Balkan, a srbijanski menadžeri Uroš Janković i Dejan Veljković su "pali" među prvima
14.10.2018. u 22:22
get url
text

Belgijske vlasti odlučne su da do kraja raskrinkaju fudbalsku mafiju u toj zemlji.

Istraga je stigla na Balkan, a srbijanski menadžeri Uroš Janković i Dejan Veljković su "pali" među prvima. Sada policija da se pod hitno o aferi "Čiste ruke" izjasne i daju izjave Mateja Kežman i Aleksandar Guber.

Guber je kao i Kežman fudbalski menadžer. On je pred kraj igračke karijere odveo Kežmana u BATE Borisov i Zenit. Kasnije su u tandemu na Kipru osnovali agenciju koja se bavi prodajom igrača, a pod lupom je nekoliko transfera iz Srbije u Belgiju.

Jedan od onih koji "bodu oči" Belgijancima jeste prelazak Adema Marušića iz Voždovca u Kortrijk, pa u Ostende, da bi crnogorski reprezentativac za milion eura završio u Laziju, prenosi Blic.

Belgijanci tvrde da će u sve morati da bude uključeno i italijansko pravosuđe.

Još jedno ime se spominjalo proteklih dana koje je sporno u cijeloj aferi, a to je Besnik Hasi, rodom sa kosova, bivši fudbaler Dinama iz Pančeva i do prije dvije sezone trener Anderlechta, koji sada radi u Aziji.

Interensantno je da se bivši reprezentativac Srbije Mateja Kežman još nije izjasnio, iako je prisutan indirektno u svim medijima koji se bave aferom "Čiste ruke", a kako Belgijanci saznaju, on će tražiti da se preseli u Crnu Goru, gde posjeduje i hotel u Igalu, kako ne bi morao da se izjašnjava o prljavim poslovima svojih prijatelja i njihovih zajedničkih menadžerskih agencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.