VEZANI TEKST - Šteta: Podnijet ću ostavku ako pruga ne bude završena u roku
 

- Neki kvazipolitičari koji su svoju karijeru gradili na lažima, neistinama i mijenjanju političkih stranaka našli su se da osporavaju te stvari. Taj zastupnik Čelik je ugrozio državu BiH. On govori o nekim tajnim ugovorima za dodatnih 15 miliona eura. Znate li ko potpisuje te ugovore s EBRD-om? Država Bosna i Hercegovina - kazao je Šteta.

Jučer je zastupnik iz Kluba DF-a Mirza Čelik rekao da će DF tražiti da "se prezentira ugovor i da se dostave podaci poput projekta, da li je revidiran, da li postoji predmjeri i predračuni radova, da li ima izvještaj nadzornih organa o stepenu završetka radova i da li će cijena od 20,4 miliona eura biti povećana za 15 miliona KM".

VEZANI TEKST - Da li će tramvajska pruga u Sarajevu koštati dodatnih 15 miliona eura?

- Imamo informaciju da će ovaj projekat građane koštati 35 miliona eura, što znači povećanje za 15 miliona eura, a to ne bi trebalo da se dešava. Imamo potpisan ugovor koji je proglašen tajnim i tražimo da se oznaka tajnosti skine sa tog dokumenta i da se javni novac troši transparentno – kazao je Čelik jučer. 

Šteta je danas naglasio da će pruga biti završena u roku, odnosno da će prvi dio biti završen do augusta ove godine, a drugi dio do augusta sljedeće godine. Ukoliko ne bude tako, Šteta je najavio da će podnijeti ostavku.