open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Šteta održao radni sastanak s nadležnim za zimsko održavanje cesta
U cilju transparentnosti u radu i javnog interesa, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas hitan radni sastanak s predstavnicima subjekata zimskog održavanja saobraćajnica na području Kantona Sarajevo. 
07.01.2021. u 14:29
get url
text

Kako je istaknuto, zajednički cilj svih je građanima osigurati najbolju uslugu, odnosno stalno, nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja u zimskom periodu. 

- Kvalitet života i građani su nam na prvom mjestu. Ministarstvo saobraćaja svakodnevno će nadgledati i koordinirati procese s osnovnim ciljem što kvalitetnije prohodnosti cesta na području cijelog Kantona - rekao je ministar Šteta. 

Prema riječima direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmira Kovača, Direkcija je obezbijedila čišćenje kompletne mreže kantonalnih saobraćajnica, dok je čišćenje trotoara obaveza općinskih službi i KJKP "Rad", u zavisnosti od nadležnosti. 

S obzirom na to da se sutra na području Kantona očekuju obilnije padavine, iz Direkcije upućuju apel građanima da ne parkiraju automobile po saobraćajnicama, posebno onim u planinskim područjima, i na taj način omoguće zimskoj službi neometano čišćenje snijega, te sprečavanje poledica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.