open-navfaktor-logo
search
Još testira...
Šteta noć prije roka za kada je najavio ostavku saopćio da će pruga biti završena u ljeto 2023.
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je da je večeras, sa radnicima koji su radili na izgradnji tramvajske pruge, napravljena testna vožnja na prvoj dionici od Ilidže do Čengić Vile.
31.08.2022. u 21:54
get url
text

Ministar je u više navrata najavio da će prva dionica pruge od Ilidže do Čengić Vile biti potpuno završena do 1. septembra, a da će radovi potom biti nastavljeni dalje prema gradu, što se evidentno nije desilo.

Čak je najavljivao da će i podnijeti ostavku ukoliko ne bude tako.

Šteta u večerašnjoj objavi na Facebooku, uoči dana kad je trebao podnijeti ostavku ako pruga do Čengić Vile ne bude završena, ni riječi o tome.

- Rok za izgradnju sarajevske pruge je ljeto 2023. godine. Nema stajanja! - poručio je Šteta.

VEZANI TEKST - Šteta objavio probnu vožnju i danas nastavio s radovima: Stranačke kolege čestitaju, građani čekaju

Radovi na prvoj dionici definitivno nisu završeni, iako ministar poručuje građanima da vjeruju njemu, a ne svojim očima. Oni će se, sad je to već izvjesno, načekati da se počnu voziti novom prugom.

- Ovo je prvo testiranje, u narednom periodu očekuje nas još testiranja kako bi ispitali sve funkcionalnosti. Izuzetno sam zadovoljan što se konačno mijenja slika Sarajeva. Na prvoj dionici sarajevske pruge, kroz sve faze njene izgradnje, učestvovalo je 262 radnika - naveo je Šteta, baš kao da je sve završeno.

Podsjetimo, tramvajske okretnice ni na Ilidži, niti na Čengić Vili ne da nisu obnovljene, nego radovi na njihovoj izgradnji nisu još ni počeli.

Dakle, Šteta ima novi rok - ljeto 2023. premda ne govori više o dionicama. Ljeto 2023. je rok koji je ranije spominjan kada je u pitanju kompletna pruga.

Ovoga puta ostavku ne spominje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.