open-navfaktor-logo
search
Selektor Njemačke
Stefan Kuntz: BiH je u prednosti, moramo igrati kao protiv Španije
Nijemci su do sada odigrali tek jedan susret u kvalifikacijama u kojem su s visokih 5:1 u gostima savladali Vels
14.10.2019. u 13:52
get url
text

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine kao prvoplasirani tim Grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sutra će na Bilinom polju ugostiti selekciju Njemačke. Nijemci su u dodašnjem dijelu kvalifikacijam odigrali tek jedan susret u kojem su s visokih 5:1 u gostima savladali Vels.

Nekadašnji napadač Njemačke, a sada selektor U-21 tima Stefan Kuntz, s mnogo respekta govorio je o sutrašnjem protivniku.

- U prednosti su jer prije ovog susreta nisu imali utakmicu pa su se tokom cijele sedmice mogli pripremati za ovaj duel. Očekujemo jako motivisanu i taktički dobro postavljenu ekipu - rekao je selektor njemačke U-21 selekcije Stefan Kuntz.

Ugledni njemački list Kicker piše kako uz ono što je rekao Kuntz ide i izuzetno borben mentalitet koji je karakterističan za nacije s Balkana, uz naglasak da je on sjajno uparen sa izraženim tehničkim sposobnostima fudbalera koji vode "porijeklo" s uličnog fudbala.

Ipak, Kuntz kaže kako ima velika očekivanja od svog tima koji je prije četiri dana u prijateljskom susretu remizirao sa Španijom (1:1).

- U odbrani moramo igrati kao protiv Španije, sa mnogo angažmana i predanosti. Nadam se da će ofanzivnom dijelu kontra bolje funkcionisati jer je iza nas već priličan broj zajedničkih treninga, a i mnogo toga smo izanalizirali. Proces automatizacije traje nešto duže, no kvalitet imamo - naglasio je nekadašnji reprezentativac Njemačke koji je s Elfom kao igrač osvojio Evropsko prvenstvo 1996. godine, te dodao:

- Nadam se da će se moji fudbaleri brže rješavati lopte na protivničkoj polovini, te da ćemo kroz dinamičnu igru doći u izgledne šanse.

Felix Agu, Orestis Kiomourtzoglou i Mats Köhlert neće na put ka BiH, dok će Kuntz za duel sa izabranicima Vinka Marinovića moći računati na 21 fudbalera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.