open-navfaktor-logo
search
Tri od tri
Statistika otkriva zašto se Gattuso pribojava Džeke
I dok Roma poslije dvije odigrane utakmice na svom kontu ima četiri boda, Milan je bez bodova, ali je odigrao samo jednu utakmicu u novoj sezoni
31.08.2018. u 17:35
get url
text
Edin Džeko Roma - Atalanta
Edin Džeko Roma - Atalanta

Fudbaleri Milana i Rome večeras će utakmicom, koja počinje od 20.30 sati na San Siru, "otvoriti" 3. kolo Serie A.

I dok Roma poslije dvije odigrane utakmice na svom kontu ima četiri boda, Milan je bez bodova, ali je odigrao tek jednu utakmicu u novoj sezoni najjačeg fudbalskog ranga na Apeninima.

Najbolji napadač Vučice, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, dobro je otvorio novu sezonu. Golom za 3:2 donio je pobjedu Rimljanima u prvom kolu na gostovanju kod Torina, dok je u domaćem remiju protiv Atalante upisao asistenciju. Zanimljivo da ni sedam udaraca, koliko ih je uputio ka golu tima iz Bergama, Dijamantu nije bilo dovoljno da postigne drugi ovosezonski pogodak.

Novu priliku će imati večeras protiv Milana, kojem je u prošlosti redovno tresao mreže. U tri prvenstvena susreta, koliko ih je Džeko odigrao protiv Rossonera, bh. napadač je postigao tri gola i zabilježio jedanu asistenciju, što je za Romu obećavajuća statistika pred večerašnji duel.

Upravo je ovaj statistički podatak, tri gola iz tri prvenstvene utakmice, jasan pokazatelj zašto je Genaro Gattuso još početkom sedmice Džeku označio kao prvu prijetnju po gol njegovog tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.